Contact: Sfetcu Florin
Adresa: Slatina, Jud. Olt
Telefon: 0743/136.279
0784/689.524; 0770/998.603 tel/fax 0349/402.944
E-mail: florin_sfetcu@yahoo.com

marți, 20 decembrie 2011

Uite de ce sa trebuie sa iti asiguri casa si bunurile.

Nimeni nu credea pe data de 27 ian 2006 ca o tragedie va avea loc

si totusi

Tragedie - Explozii devastatoare la Craiova 27 Ianuarie 2006

O persoana a murit, doua au fost ranite si peste 1.000 de apartamente au fost afectate de doua explozii petrecute ieri-dimineata in cartierul craiovean Lapus.
Prima, si cea mai grava dintre ele, a avut loc la ora 5:30, la un punct termic din cartier. In urma deflagratiei, Doina Trica, de 36 de ani, angajata a punctului termic, a murit pe loc, iar colegul ei Dan Ibiceanu, de 44 de ani, a fost transportat la spital cu arsuri de gradul IV, sansele lui de supravietuire fiind reduse.
Ferestrele a circa 200 de apartamente din cartier au fost distruse, iar aproximativ 100 de autoturisme parcate in zona au fost afectate. Scoala nr. 37 Mihai Eminescu, aflata la mica distanta de centrala, a ramas fara geamuri.
La aproape doua ore dupa prima explozie, desi in cartier fusese sistata alimentarea cu gaze, a mai avut loc o deflagratie intr-un apartament din blocul O6, deservit de punctul termic, ceea ce a provocat ranirea grava a unui barbat de 44 de ani. Barbatul se afla si el la spital, cu arsuri de gradele I si II.
Oficialii prezenti la fata locului nu au putut sa explice exact cauza tragediei, desi cele mai multe voci sustin ca este vorba de o masiva infiltrare de gaze in conductele retelei de termoficare. "Este vorba de un accident termic, ale carui cauze le vom determina curand. Nu trebuie sa ne jucam cu informatiile", a spus, evaziv, directorul Distrigaz Sud Craiova.
Locuitorii sutelor de apartamente ramase fara ferestre ar putea fi cazati in camine scolare pana la remedierea situatiei. Guvernul a trimis 2.000 mp de geamuri, iar aseara a ajuns la Craiova si premierul Tariceanu, pentru a analiza situatia.

Asigurarea locuintei este o investitie foarte ieftina care va protejeaza


Nu amanati!


Ploile ne pun in dificultate

Aceste mesaje inundau internetul
Sep 20 2005, 05:06 AM
Va rog sa ma ajutati intr-o problema! Dupa ploaie de ieri si asta-noapte, mi-a intrat apa prin placa de beton a apartamentului unde locuiesc (stau la bloc) si mi-a curs non-stop apa in casa. Sunt disperata ca nu stiu ce sa mai fac.. M-am interesat si aproape toti vecinii au patit la fel. (Nu s-a mai intimplat niciodata pina acum) A inceput sa se umezeasca si apoi sa curga pe la zonele de imbinare a placilor de beton, iar apoi din perete pur si simplu... de parca ar fi fost o conducta sparta in perete si n-ar fi avut pe unde sa se duca apa. Ajutati-ma, va rog, cu un sfat si spuneti-mi ce sa-i fac peretelui exterior! (In bloc, nimeni nu stie... toti sunt disperati...)
Sep 23 2005, 10:55 AM
Cu ploaia asta care nu se mai termina (mai ales aici, in Romania) nu stiu unde vom ajunge... Azi s-a decretat in citeva zone din tara si stare de urgenta pt ca autoritatile sa evacueze cu forta lumea de acolo... La Costinesti, ieri apa ajunse la 3 metri numai dupa jumatate de zi de ploaie... In Bucuresti e alarma ca apa din lacurile din Capitala vor da pe dinafara si e pericol de inundatie in zona Colentina... O multime de blocuri si vile (s-a anuntat la radio) au inceput sa aiba aceeasi problema ca si mine... au inceput sa fie inundate de la imbinarea placilor exterioare... Oricum, eu am gasit ceva (teoretic, acum caut si practic) si va spun si voua ca sa stiti daca aveti nevoie... Se numesc cristale Xypex si sunt incorporate in saci de ciment special... Se aplica pe peretele ud, ca simplu mortar (ciment + apa) si are loc o reactie chimica care face ca aceste cristale sa patrunda in cele mai microscopice fisuri si orificii ale betonului; dupa care se intareste si devine beton... rezistent pe perioada indelungata. Poate cuiva ii va folosi aceasta informatie. O zi buna tuturor si sper ca la voi sa fie mult mai bine ca aici!
Sep 23 2005, 01:36 PM
Nimeni nu a vazut (si aici ma refer si la cei batrani care au prins si inundatiile din '40 si '70) nu a mai vazut asa ceva... ploua incontinuu de luni... se inchid drumuri nationale... s-a anuntat zona de calamitate in judetele Constanta, Tulcea, Ialomita, si daca ploaia nu inceteaza maine, vor intra si jud Dambovita si Arges... Zici ca vine (incet dar sigur) sfirsitul lumii! Eu am o casa la munte pe care am construit-o anul trecut... acum drumul e surpat, singurul pod spre satul respectiv e surpat, in zona a mai alunecat si pamintul (pt ca e la 1200m altitudine si e panta)... abia astept sa se termine anul asta... ps: pt a 5 oara pe anul asta, toate judetele tarii au fost avertizate de inundatii! (nu s-a mai intimplat asa ceva niciodata)
Sep 23 2005, 01:50 PM
Pai asa se dau informatiile pe posturile internationale... ca de ce sa afle si cei de afara... Aici totul a inceput de asta vara... au fost inundatii in valuri.... si "cade" mult prea multa apa intr-un timp foarte scurt... adica de 3-4-5 ori mai mult decit este normal, cum spun meteorologii. Si te trezesti ca (asa cum au patit unii) s-au dus copii la gradinita si la prinz s-au urcat, cu tot cu personalul gradinitii, pe cladire, pentru ca venise apa de aproape 2 metri si s-au chinuit o zi sa-i salveze... S-a stricat de tot atmosfera... In Timis (prima zona afectata) au fost sute de case distruse total sau partial... si statul n-a facut decit 3 case pina acum... Per total, in intreaga tara, pina acum, sunt de ordinul zecilor de mii de case deteriorate total sau partial... plus ca la tara le-au luat apa si animalele, culturile...tot...si acus mai vine si iarna... sunt sate intregi care stau de asta vara in corturi...
Sep 23 2005, 03:55 PM
Vai si-amar... Si la noi e prapad. In seara asta e anuntat un uragan "RITA" care il depaseste ca intensitate pe cel care s-a abatut asupra New Orleansului. Bush a declarat stare de urgenta in Texas si Louisiana si s-a spus populatiei sa fie pregatita de tot ce poate fi mai rau. S-a ordonat evacuarea a peste 1 milion de persoane, dar multi dintre ei au facut-o voluntar, nemaiasteptand nenorocirea care se va abate asupra lor sa-i ia ca din oala. De doua zile lumea din aceste orase se afla pe drum spre alte zone ferite de calamitate. Printre cei care sunt nevoiti sa paraseasca zonele respective se mai afla si amaratii din New Orleans care s-au refugiat in Houston, Louisiana sau Texas. Va dati seama...

Nu astepta sa fi lovit de furia naturii


Nu amana!


Daca poti asigura-te! Primul pas este completarea unui formular

Este bine sa planifici un moment in care sa ai timp pentru a completa chestionarul si pentru a-l trimite pe adresa mea de mail
Statisticile arata ca:
  • se produc, in medie, aproximativ 80.000 de cutremure pe luna;
  • se produc, in medie, aproximativ 2.600 pe zi;
  • se produc, in medie, aproximativ 2 pe minut, deci, la aproximativ 30 de secunde se produce un cutremur de pamant.

Zonele cu risc seismic in Romania

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu